Dan Diaconescu




Dan Diaconescu (n. 9 decembrie 1967, Caracal/Olt) este un controversat realizator TV român, devenit celebru pentru talk-show-ul realizat la OTV, televiziunea pe care a lansat-o în 2001. Talk-show, pe nume "Dan Diaconescu în Direct", a găzduit printre altele serialul Elodia.

Ca reporter la Curierul naţional, Dan Diaconescu a avut prima întâlnire cu Dan Voiculescu, omul de afaceri pentru care urma să pună bazele unui grup media, într-o sâmbătă, când Horia Alexandrescu îl trimisese la un interviu la acesta. Ulterior, Dan Diaconescu a fost abordat de Dan Voiculescu şi invitat acasă la acesta, unde Diaconescu i-a expus proiectul unui săptămânal local numit Jurnalul de Caracal, cu posibilitatea de extindere în întreaga ţară, cu titluri asemănătoare.

După ce a trecut pe la TV Supernova şi Tele 7abc, ca realizator, Diaconescu a început să îşi facă planuri pentru televiziunea proprie. În 2001, Diaconescu avea 300 de mii de dolari pentru noua televiziune şi a fondat o societate pe acţiuni, Oglinda Televison SA, pe care intenţiona să ceară o licenţă. "prin martie-aprilie", a întocmit un dosar pentru CNA.

Mireasă furată, la OTV2007 a fost anul în care Diaconescu şi OTV au obţinut consacrarea, cu serialul de peste 150 de episoade Elodia (continuat sporadic şi la data iniţierii acestui articol, în septembrie 2008), pornit de la misterioasa moarte a avocatei Elodia Ghinescu, căsătorită cu poliţistul, suspect sau suspectat de asasinarea Elodiei, Cristian Cioacă.

"Dan Diaconescu direct", emisiunea sa zilnică, are durate-record. Începe în prime-time şi se termină uneori în zori.

Blog Widget by LinkWithin